8 MART KADINLAR GÜNÜ - KADINA ŞİDDETE HAYIR!

- -

Merhaba,

8 Mart Kadınlar Günü çoğu zaman olduğu gibi bu senede sadece bir gün olarak samimi olmayan çiçek dağıtmalarla filan kutlandı. Taksim'de kadınlar yürüyüş yaparken çeşitli grupların engeliyle ve polis barikatıyla karşılaşmışlar. Tabii biz bu haberi twitter'dan ve yabancı haber kanallarından gördük. Tam olarak nedir anlayamadık çünkü bizim haber kanallarında ben denk gelmedim. Kim yürüdü, kim gitti , engel var mıydı bilemiyoruz.





Benim sevdiğim bir marka olan Jane Iredale Duydum ki saçma sapan bir yarışma düzenlemiş! Ben Jane Iredale Türkiye ayağıyla sınırlı bu saçma kampanyadan merkezin haberdar olduğunu sanmıyorum ama bu kadar sığ bir düşünce kimden çıktı merak ediyorum. Umarım sağlam bir uyarı almışlardır. Hatta fikir kimden çıktıysa ciddi bir tepki verildiğini ümit ediyorum.

 

Şiddet gören kadınlar için bir telefon numarası paylaşıldı. Mutlaka duyurulması gerekir diye düşünüyorum.
 ALO 183

Ayrıca zor durumda olan sadece fiziksel değil ekonomik,psikolojik,cinsel şiddete maruz kalan bir çok kadın var. Siz veya çevrenizde tanıdığınız kadınlar bir şekilde şiddete maruz kalıyor olabilir.
İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi şiddet gören kadınlar ve zor durumda olan kadınlar için ücretsiz hukuki yardımda bulunuyor. Randevu alıp başvurunuzu yapabilir, başvurunuzun kabulü halinde ücretsiz hukuki yardımdan yararlanabilirsiniz.

Şiddete sessiz kalmayın.


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...