SU SAVAŞI!!! HANGİ TERMAL SU?

- -

Termal suları düzenli olarak kullandığımı  ve her sabah yüzümü bu sularla yıkadığımı sık sık dile getirmiştim. Haliyle piyasada bulunan bir kaç çeşit termal suyu da denedim. Ben de şu an elimde bulunan 3 tanesini karşılaştırayım dedim.

Su su'dur neyini karşılaştıracaksın diyeceksiniz ancak kesinlikle farklılar. Şimdi bakalım hangi termal su daha iyi:)






AMBALAJ: LRP basınçlı şişede bulunuyor. Sprey başlığı var.Çok iyi ve  eşit bir dağılım  sağlıyor. Tek bir basışta dahi kesintisiz istediğiniz kadar yüzünüze ya da vücudunuza uygulayabilirsiniz.Suyu incecik veriyor ve çok başarılı.
50 ml ve 150 ml şişelerde satılıyor.
 5/5 puan:)

AVENE, yine basınçlı şişede yer alan sprey başlıklı bir ambalajda ve rengiyle diğer termal sulardan ayrılıyor. Başlığı eşit ,incecik ve kesintisiz kullanım sağlıyor. 50,150 ve 300 ml ambalajlarda satışı var.
5/5 puan:)

VICHY: Yine benzer bir ambalaj ancak sprey başlık çok başarısız. Kesintisiz uygulama sağlayamıyorsunuz çünkü düzgün ve eşit bir biçimde püskürtmüyor suyu. 
5/2 puan:(

FİYAT: LRP 50 ml online eczanelerde 10 lira ve 150 ml şişesi 21 lira.
 5/4,5 puan:)

AVENE, 50 ml 10 lira, 150 ml 20 lira, 300 ml 24 lira. 
5/5 puan:) 

VICHY , 150 ml 24 lira
 5/3 puan:(

Benim farkettiğim bir şey daha var ki, Avene ve LRP kokusuz ve tatsızken Vichy'nin kokusuz ama tuzlu gibi bir tadı var. İçtin mi diyeceksiniz:))) Yüzüme sıktığımda dudağımda kalan tadı alıyorum haliyle.

ETKİ: Termal sular ,cildi nemlendirmek,serinletmek,tahrişleri ve kızarıklıkları hafifletmek, yaraların üzerine, makyajdan sonra,nemlendirici sürmeden önce,epilasyondan sonra kullanılıyor. Yani ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabileceğiniz kullanım alanı geniş bir ürün.

Ben her sabah yüzümü termal sularla yıkıyorum. Bazen pudranın ve kompakt fondötenin görümünü daha doğal hale getirmek için makyajdan sonra kullanıyorum. Deniz ve güneş kremlerini kullanmadan önce daha kolay uygulayabilmek için termal su kullanıyorum. Çantamda taşıyorum ve ferahlamak istediğim zaman bir-iki fıs kullanıyorum. Peeling gibi uygulamalardan sonra ve cildimde herhangi bir tahriş olduğunda mutlaka kullanıyorum ve çok memnunum.


LRP'nin içeriğinde selenyum bulunuyor.Bu da ayrıca bir artı.


Avene temel elementler açısından zengin ve mineral içeriği düşük olduğu için tercih edilesi bir ürün.


Vichy diğerlerinin yanında sınıfta kalıyor.

Avene ya da LRP tavsiyemdir. İkisi de güzel ve başarılı.Küçük boy alacağım zaman LRP ,300 ml ihtiyacım için Avene almaya devam edeceğim.

Vichy'i hiç beğenmedim ve özellikle ambalaj olarak çok başarısız.Bitsin diye makyaj fırçalarımı filan nemlendiriyorum:)

Siz en çok hangi termal suyu seviyorsunuz?

seregonsworld@gmail.com

13 yorum:

  1. aynen katılıyorum sana :) Bende avene ve vichy kullandım ama vichy'den menun kalamadm.Eşit bir dağılım sağlamıyr.Avene şahane. :) SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  2. merhabalar,çok güzel bir karşılaştırma yazısı olmuş.ben avene kullanıyorum.çok memnunum,bitince yeniden almayı düşünüyorum.bende 300ml'lik olandan var çantada taşımak zor oluyor.bir dahaki sefer daha küçük boyları tercih ederim sanırım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhabalar,çok güzel bir karşılaştırma yazısı olmuş.ben avene kullanıyorum.çok memnunum,bitince yeniden almayı düşünüyorum.bende 300ml'lik olandan var çantada taşımak zor oluyor.bir dahaki sefer daha küçük boyları tercih ederim sanırım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. LRP'yi kullanıyorum oldukça memnunum:) bitince aveneyi de deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. vichy hariç diğerlerini kullandım ve sonunda sarıkız doğal maden suyunda karar kıldım aynı şekilde basınçlı kutuda geliyor çok memnunum..

    YanıtlaSil
  6. Ben daha önce hiç termal su kullanmadım ve gerçekten çok merak ediyorum nasıl bir his olduğunu. Bir sonraki alışverişte almayı düşünüyorum. Sanırım ilk tercihim Avene olacak.

    YanıtlaSil
  7. Ben ssdece vichy kullandım, memnun da kaldım ama uygulaması gerçekten zahmetli. Hepsi böyledir diye düşünmüştüm.

    YanıtlaSil
  8. Vichy ve lrp kullandım .Bence de Vichy sınıfta kalır.. Avene denedim sadece çok büyük fark yok gibi LRP ile tam boy uzun süre bir kullanıp tekrar bakayım fikrim değişir mi :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de bittikçe Avene alıyordum ama LRP'yi de merak ediyorum. Bittikten sonra bir de onu deneyeyim =)

    YanıtlaSil
  10. pekbilmiş, vichy gerçekten kötü.Sevgiler:)

    dilek ağacı, LRP küçük boy deneyebilrsin.Ben Avene büyük boy LRP küçük boyla devam edeceğim:)

    Zuhal, LRP de Avene de güzel. Memnun kALIRSIN aVENE 'den:)

    YanıtlaSil
  11. audrey, Sarıkız üniversitedeyken kullanmıştım. Güzel ama mineral içeriği fazla diye hatırlıyorum. Denk gelirsem tekrar bakarım.

    Yasemin, Avene ya da LRP tercih et.Şimdiden güle güle kullan diyorum:)

    YanıtlaSil
  12. Nilsuli, kesinlikle çok farklılar. Avene ya da LRP denemeni öneririm:)

    Kermit'im, Avene ya da LRP ikisini de öneririm.Vichy gerçekten başarısız bir sprey sistemine sahip.Öpüyorum:)

    Selin'cim sen şu havluları da bul Avene daha da güzel gelecek:)

    Koyu Kırmızı, LRP'den de memnun kalırsın bence:) Güle güle kullan Tuba'cım:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...