FIGS&ROUGE DUDAK BALMI LEMON BERRY

- -

Merhaba,

Dermoeczanem.com'dan yaptığım son alışverişte Figs&Rouge Cherry Blossom el kremiyle birlikte (yazısı için tık tık ) içeriğinde Petroleum olmadığı ibaresi bulunan dudak balmlarından Lemon Berry çeşidini de sepete ekledim.




Figs&Rouge ürünlerinin ambalajları çok hoş. Bu dudak balmı metal yuvarlak bir kapta yer alıyor.Renkleri ismine uygun olarak seçilmiş.Markanın amblemi de ambalajı taçlandırmış:)



Markanın dudak balmlarının hepsi renkli değil. Lemon Berry hafif pembe renkte bir balm. Ancak benim dudaklarımda rengi belli olmuyor.

Dudağa sürüldüğünde gayet yoğun hissedilen bir balm ki ben yoğun hissettiğim balmları aslında pek sevmem. Dudağınızda varlığını bol bol hissediyorsunuz.


Tatlı bir pembe renge sahip ancak benim beklediğim o tatlı limon  kokusuna maalesef sahip değil. Hatta kokusundan hiç hiç hiç hoşlanmadım. Nasıl tarif edeceğimi bilemediğim tuhaf ve hiç hoş olmayan bir kokusu var.Ot gibi sebze gibi sanki doğranmış bir şeylerin kokusu gibi. Olmamış diyorum.

17 ml. gramajı olan bu balmın ömrü açıldıktan sonra 9 ay. Kokusu güzel olsa yer bitirirdim ama bu kokuyla sürünür bu.


Petroleum ve  paraben  içermeyen bir balm. Benim tercih sebebim de içeriğinde bu maddelerin bulunmamasıydı. Peki pür-i pak mı çıktı? Tabii ki hayır! Hydrogenated Castor Oil yazılışı itibariyle aman yağ yahu deyip geçsek de hidrojene hint yağı olup bir çeşit kanserojendir. Trans yağ asitleri içeren bir kimyasal.

İlk sırada yazan Ricinius Communis Oil ise yine hintyağı demektir ki hintyağı sürüldüğü bölgeye su geçirmemesiyle ünlüdür.Bu nedenle naylon sanayinde kullanılır.

Bu nedenle nemlendirme etkisi yüksek bir balm. Haliyle dudağınızı sardığı hissini hep hissediyorsunuz.Dudağınızı yıkasanız bile güzelce silmeden yok olmuyor.

Lemon Berry çeşidinin haricinde Wild Cherry , Vanilla Orange, Nar,Gül ve Coco Vanilla çeşitleri mevcut. Ben Vanilla Orange da denemek istiyordum ama limonda yaşadığım koku deneyimi beni biraz geri çekti açıkçası.Belki bir ara tekrar şans veririm.

17 ml  ve fiyatı 24 TL. Ben dermoeczanem.com'dan 19 TL'ye aldım.

Siz Figs&Rouge Balmları denediniz mi?

Dudak balmlarında favorileriniz neler?

seregonsworld@gmail.com

CIATE CAVIAR OJE SETİ ÇEKİLİŞİME KATILMAK İÇİN TIKLAYIN!!!

3 yorum:

  1. Eda'm diğer kokular güzel olabilir ama bu çeşidini tavsiye etmem. El kreminin kokusu güzeldi. Keşke vvanilya portakal alsaymışım:(

    YanıtlaSil
  2. Ben de bu balmları çok merak ediyordum. Kokusu hoş değil deyince bunu değil de belki bir başkasını alırım belki. Ambalajları hakikaten çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle başka bir çeşidini al Yelda'cım, bunun kokusu kötü:(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...