İnsanlık!

- - Son beş gündür yaşananlar ve özellikle dün gece yaşananlar nedeniyle çarşamba gününden beri yazı girmiyorum bloga. Ancak beni her dakika daha da rahatsız eden bir şey var blog yayını girenler. Ben mi anlayamadım acaba? İnsan olan hiç kimse silahsız, kulağı kopmuş yaşlı bir amcayı görüp eylemci bu haketmiş demez. Kolu kopan olmuş. İnsanlar yaralandılar, ölen var. Tvler Türkiye'nin göbeğinde ne oluyor ne bitiyor yayınlamıyorlar ve ben Norveç  kanalından gelişme takip edip orada nolduğunu öğrenmeye çalışıyorum. Diğer taraftan twitterda takip ettiğim bir blogger aldığı naked paleti paylaşıyor, bir başka blogger o gün hangi ojeyi sürmüş onu gösteriyor bir başkası müzik yayını yapıyordu. Bloggerın biri kalkmış ucuz edebiyat yapıp acaba o göstericilerden kaç tanesi ağaç dikmiştir gibi garip sorular soruyordu. N'apalım şimdi o yaşlı amca hiç ağaç dikmediyse kulağının kopmasına ohh mu diyelim? Herşey bir anda şaka gibi geldi. Utandım. Bu bloggerları artık takip etmiyorum. Blog listemden de twitterdan çıkardığım gibi çıkarıyorum. Blog yayını yapan tüm takip ettiğim blogları da aynı şekilde çıkaracağım. Bu eylem mevzuu değildir, kimin neye inandığıyla alakalı değildir, burada sadece bu bloggerlardan insana saygı beklerim. 


4 yorum:

  1. Bu mesele insanlık meselesi. Vicdanı sızlayan binlerce insan o sokaklarda , televizyonlarda gördüklerimiz/ gorebildiklerimiz. Bu vahşet olmasaydı bu kadar insan Türkiye nin her bir ilinde toplanıp isyan etmezdi eminim. Düşünce farklılıklarının insanlığın önüne geçtiğini bu süreçte ne acı ki görmüş olduk. Dua mı beddua mı bilmiyorum ama Allah insanlara vicdan versin!!!

    YanıtlaSil
  2. Sinir sistemimi bozdular, anlayamıyorum, vallahi anlayamıyorum yani, orda insanlar geleceğimiz için, çocuklarımız için ölüyor, yaralanıyor gaz yiyor ve hala lakayıt lakayıt yorum yapanlar, hala bişe olmamış gibi davrananlar var... bir de sosyal medya kahramanları diyorlar bize, medya yasağı varken sanki bu kadar insan duyurmadı bu olayı... Allah bildiği gibi yapsın bu olanlara kayıtsız kalanları ve hala laylaylom devam edebilenleri.

    YanıtlaSil
  3. Sizin gibi bloggerların olduğunu bilmek güzel. Açıkçası bu tip insanları facebooktan, twitterdan, telefondan ve tabi hayatımdan tamamen çıkarıyorum. Vicdanı olmayanla işim olmaz. Bundan sonra sıkı takipçinizim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Anlamak mümkün değil gerçekten. Beyinleri mi yok, kullanmayı mı bilmiyorlar bilemedim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...