Cilt Bakımımda Neler Kullanıyorum?

- -Bu yazımda cilt bakım rutinimden ve hangi ürünleri nasıl kullandığımdan bahsedeceğim. Hemen belirteyim ben karma cilt tipiyim.

Önce topluca kullandıklarıma bakalım:)



Sabah uyandığımda yüzümü Avene Termal Su ile yıkıyorum ve Alouette klor içermeyen kağıt havlularla kuruluyorum.




Bu aşamadan sonra önce Skincode Canlandırıcı göz çevresi kremimi sürüyorum.Yazısı için tık tık . Tüm yüzüme Nuxe Brightening Serum uyguluyorum.Yazısı için tık tık. Zaten az bir miktar yetiyor.Bu arada saçımı filan yapıyorum. Serum tamamen emilmiş oluyor. Yüzüme Skincode Essential Daily Defence&Recovery Spf 30 nemlendiriciyi uyguluyorum.Dudaklarıma Nuxe Réve de Miel dudak balmımı sürüyorum.Yazısı için tık tık .


Fotoğrafta gördüğünüz minik Murad jel T bölgesinin parlamasını önlemek için. Tüm yüze uygulanabiliyor ama ben sadece T bölgesine sürüyorum.


Sabah makyajımı yapıp çıkıyorum. Tabii yaparsam:))) Akşam geldiğimde yüzümü Bioderma H2O ile siliyorum. Göz makyajımı bu aralar Nuxe Temizleme Suyu ile siliyorum. Yazısı için tık tık . Murad Energizing Pomegranade Köpük ile yüzümü yıkıyorum. Kış zamanı temizleme sütü ya da Nuxe Réeve de Miel gibi daha kuru ciltlere yönelik  besleyici bir temizleyici kullanıyorum.Yine de Murad vazgeçilmezim. Çok yumuşak bir temizleyici. Sabun içermiyor.Cildi canlandırıyor ve hoş kokuyor:)Dönem dönem sabah yüzümü bu köpükle yıkayıp akşam temizleme sütüyle siliyorum. Cildimin ihtiyacına göre karar veriyorum.


Bu ara tonik yerine Rosense %100 gül suyu kullanıyorum.


Haftada iki kere dudaklarıma kendi yapmış olduğum peelingi yapıyorum. Yazısı için tık tık . Yüz peelingi olarak ayda bir  Clarins ya da Murad'ın  Peelingini yapıyorum.

Skincode Purifying Mask aydınlatıcı ve temizleyici bir maske bu ara haftada bir uyguluyorum.Bazen bir hafta bunu bir hafta Lierac kil maskesini yapıyorum.Lush taze maskelerden Catastrophe vazgeçilmezim. Kokusuna rengine cildimi canlandırmasına bayılıyorum. Yazısı çok yakında gelecek:)

Nem maskesi devamlı değişiyor. Bu aralar Clinique setten çıkan 30 ml Moisture Surge Kremi nem maskesi olarak cildime uyguluyorum. Temizleyici maskelerimi temizleyip cildimi tonikle sildikten sonra kalın bir tabaka halinde sürüyorum. Cildim çoğunu emiyor zaten.


Haftada bir kere Blefaroshampoo kullanıyorum gözlerim ve kirpiklerim için. Benim gibi alerjik gözleriniz varsa doktorunuza danışıp kullanın. Bana iyi geldi. Tüm kiri yağı tozu temizliyor. Göz makyajını da çok güzel çıkartıyor. 

Garnier sivilceler için jeli merak edip almıştım. Sivilce olma ihtimalinde sürülmek üzere bekliyor:)

İşte benim bakım rutinim böyle:) Daha önce bu konuyla ilgili mail almıştım. Umarım bu yazı ayrıntılı bir cevap olabilmiştir.Sevgiler:)

                                                                 seregonsworld@gmail.com
                                                                       Twitter@seregon2

11 yorum:

  1. çokk seviyorum hepsi bir arada yazıları ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. skincode un ürünlerini bende bir dönem kullandım fakat ne iyi ne kötü geldi bana bir daha almadım. nuxe aydınlatıcı serumu ise geçen kış kullandım memnun kalmıştım. şu kağıt havluları daha önce görüp geçmiştim memnunsan alayım bende ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabahları en azından yüzümü klordan uzak tutmak için termal su ve klor içermeyen bu havlular ii oluyorlar Özge. Ben memnunum bir dene derim havluları:)

      Sil
  3. canım ürünlerini çok beğendim hepsi kaliteli ve güzel markalar.
    bende karma ciltliyimm :(
    Avene thermal suyunu ben yaz aylarında çok sık kullanıyorum terledikçe sıcak bastıkça fıslatıyorum yüzüme bir güzel serinletiyor buzdolabına koyuyorum.
    Biodermanın temizleyicisini bende denemiştim gerçekten hassas ciltler için güzel bir ürün.
    hepsini güle güle kullan sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülşen:) Yaz geldiğinde bende buzdolabına koyuyorum soğuk soğuk güzel oluyor:)

      Sil
  4. Dr.murad çok pahalı diğerleridee öyleya :/bende bu durumu sevmiyorum herkez alamaz çünkü makul fiyattaki ürünlerlede cildimi temizleyebiliyorum,keşke onlardan görebilseydim tatlım sendede:/umarım görebilirim bloğda onlardanda çünkü herşeyde kimyasal var artık ben doğal ürün olduğunu sanmıyorum bir zararlı paraben olsa keşke diğer bulunanlarda zararlı bayağı.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerik olarak pür-i pak değiller maalesef ve Murad Türkiye fiyatı gerçekten biraz fazla ama ben narlı serisini çok seviyorum ve vazgeçemiyorum:) Ama uygun fiyatlı tavsiye istersen Alterra şeftalili göz makyaj temizleyiciyi ve hassas ciltler için temizleme sütünü veya şeftalili yüz temizleme köpüğünü tavsiye edebilirim.

      Sil
    2. Maddi durumum çokta iyi olsa zenginde olsam okadar fiyata almam tatlım ben genede yazıktır yahu:))Evet gördüm dergisinde alternanın temizleme köpüğünü teşekkürler ama ben 8 martta neutrogenanın greyfurtlu jelini almayı düşünüyorum ondan sonra deneyebilirim alternayı neutragnayı beğenmessem tabiki.

      Sil
    3. Bence Pahalı/ucuz farketmiyor hepsinin ici inanılmaz kimyasal dolu. Ve biliyormusunuz bunu tamboy ürünlere yazmıyorlar, ama testerlara basıyorlar, elimde aynen böyle bir tester var okuduktan sonra kullanmadım tabi, İcerik manas destanı gibi, Usenmedim saydım tam 87 ayrı kimyasal çıktı *-* Doğala dönmek en iyisi gibi görünüyor

      Sil
    4. 87?!!! Hangi ürün o Güllbeşeker? Merak ettim. Bilelim de almayalım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...